Over Leadingwise

Missie: een bijdrage leveren aan de transformatie van belemmeringen naar mogelijkheden waar we als mens voor staan. Individuen en teams sterker maken èn inspireren door Persoonlijk Leiderschap

Leadingwise is begin 2012 opgericht door Peggy Seebregts en heeft inmiddels een uitstekende naam opgebouwd. Leadingwise begeleidt individuen, groepen en teams in het behalen van gewenste ontwikkeldoelen. Uitgangspunt in alle begeleiding is “Persoonlijk Leiderschap”, dat wil zeggen:

  • jezelf kunnen ‘managen’ in verschillende (lastige) situaties;
  • werken aan een stevige persoonlijke basis;
  • effectieve zelfsturing met behulp van (nieuwe) technieken en vaardigheden.

Aangetoond is dat de ontwikkeling in persoonlijk leiderschap medewerkers en teams creëert die effectiever, zelfstandiger en succesvoller zijn! En daarmee ook medewerkers die gelukkiger en gezonder zijn.

Over Peggy Seebregts, eigenaar Leadingwise |trainer |coach | teamcoach| procesbegeleider

Communicatie is mijn achtergrond, ik ben gestart in de Public Relations. Mijn passie en talent bleek echter bij mensen en hun ontwikkeling te liggen. In 2001 maakte ik de overstap als trainer en supervisor bij de KLM. Vervolgens als Communicatietrainer bij Ruisendaal Management Advies en vanaf 2005 in dienst bij het gerenommeerde trainingsbureau Van Harte & Lingsma als ervaren leiderschapstrainer, trainer persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke effectiviteit en als teamcoach. In 2012 heb ik mijn eigen onderneming opgericht; een logische stap waarbij alle ervaring samenkwam.

Werkwijze:  

Mijn begeleiding is persoonlijk, verdiepend en resultaatgericht. Ik richt mijn aandacht op het vergroten van het bewustzijn en het verzamelen van inzichten, daarnaast het aanleren en oefenen van nieuwe vaardigheden en technieken om invloed te vergroten. Ik lever uniek maatwerk door de individuele ontwikkeling te combineren met teamontwikkeling. Eén van mijn talenten is om onbewuste belemmeringen, drijfveren en belangen naar boven te halen en om te buigen in de gewenste richting. Het is geweldig om te zien hoe snel mensen kunnen groeien wanneer ze zichzelf doorkrijgen en hun potentieel gaan gebruiken. Ik koppel trainingen aan afdeling- of organisatiedoelen om zo bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van organisaties.